Castellano

Carxofa d’Or i altres distincions

09
abr
2018

Des que el passat 19 de novembre fos reconegut com el Cuiner de l’Any 2017 en el Fòrum Gastronòmic de Girona, Albert Mendiola no ha parat de rebre distincions. Entre elles, possiblement la que més emoció ha provocat en el nostre xef, ha estat el fet de rebre la Carxofa d’Or,  en el Mes de la Carxofa de Sant Boi.

La Carxofa d’Or té un valor especial, ja que és un guardó que es lliura amb periodicitat no definida, i que està reservat només “a les persones que contribueixin a fer conèixer les qualitats gastronòmiques i saludables de la carxofa que creix als camps de cultiu del municipi i que, per tant, promouen el consum del principal producte agrícola local”, en paraules de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret. La Carxofa d’Or només ha estat rebuda anteriorment, pel comentarista esportiu Andrés Montes (2008), pel periodista Espartac Peran (2012) i pel director de la revista Cuina, Josep Sucarrats (2016).

Una altra de les distincions que ha rebut amb estima el nostre xef, ha estat el fet de ser triat padrí del Març Gastronòmic 2018 en les Jornades de Pota Blava i Carxofa Prat. En paraules del nostre xef, quan va rebre la proposta, se li va posar “la pell de Pota Blava” per l’emoció que va sentir.

Les IX Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat han estat organitzades per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i per l’Ajuntament del Prat de Llobregat i s’han celebrat des de l’1 de març, al 8 d’abril. Marimorena també ha format part d’aquest esdeveniment, amb un menú especial elaborat amb aquests ingredients.

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.